Kamuoyuna Duyuru

Geçtiğimiz Pazar günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un Ordu Fatsa’da yer alan ve Tales Matematik Müzemiz tarafından projelendirilip kurulan Fatsa Matematik Müzesi’ni ziyareti haberi, bizleri hem heyecanlandırdı ve hem de mutlu etti. Sayın Bakanımızın milli eğitimimizde yıllardır hasretini çektiğimiz yenilikçi ve idealist eğitim vizyonuna olan yakın ilgisi gelecek adına bizlerin de umutlarını yeşertiyor. Ülkemiz çocukları adına daha parlak bir geleceğin mümkün olduğuna inanan bir ekip olarak daha büyük bir şevkle, daha fazla çalışıyoruz. Sayın Bakanımıza bizlere “Sizleri de görüyorum, takdir ediyorum.” mesajını verdiği için canı gönülden teşekkürü bir borç biliriz.

Bu güzel haberde bizi gerçekten üzen tek unsur ise tüm projelendirmesi ve eğitimleri Tales Matematik Müzesi tarafından gerçekleştirilmesine rağmen, Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un ziyareti esnasında müzemizin adının İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz tarafından hiç telaffuz edilmemesi olmuştur. Gönül isterdi ki memleket adına bir katkıda bulunmak gayesiyle ciddi fedakarlıklarla müzeyi oraya götürüp kuran ve eğitimlerini veren Tales Matematik Müzesi ekibine de bir teşekkür edilmesi tüm ekip arkadaşlarımızı ve bizi gerçekten çok mutlu edecekti.

Bu vesileyle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’u eğitim adına tüm yaptıklarımızı ve yapmayı arzuladıklarımızı birinci elden görmek üzere müzemize davet ediyoruz. Biz inanıyoruz ki TIMMS, PISA vb. uygulamalar ve isimler fark etmeksizin, çok çalışarak ve değişen dünyayı doğru okuyarak Türkiye’nin herhangi bir ilindeki Ayşe’mizi ve Mehmet’imizi, istediğinde Berlin’deki, Singapur’daki, New York’taki çocuklarla rekabet edebilecek bir yetkinliğe getirebiliriz. Tales Matematik Müzesi olarak biz, bu uğurda elimizden ve zihnimizden gelenin en iyisini ülkemiz hizmetine sunmaya hazırız. Bu anlamda Sayın Bakanımızı müzemizde ağırlama isteğimizi tekrar eder, eğitime gönül vermiş herkese iyi günler dileriz.

Tales Matematik Müzesi

Başak Koleji Kampüsü - Zeybek Mah. Arıkbaşı Mevkii AYDIN